Televiziune cu circuit inchis CCTV

Utilizarea unui sistem de supraveghere nu necesita nici o pregatire speciala, unelte sau prea mult efort din partea dumneavoastra. Este usor de instalat si chiar mai usor de utilizat.

SISTEME DE SUPRAVEGHERE – CE TREBUIE SA STITI INAINTE DE CUMPARARE

In aceasta perioada de constientizare sporita a nevoilor de securitate, sistemele de supraveghere video ofera “perechi suplimentare de ochi” pentru a va ajuta sa gestionati afacerea dumneavoastra cu mai multa atentie.

Inainte de a incepe sa comparati sistemele de supraveghere video sau evaluarea potentialilor furnizori, stabiliti pentru ce aveti nevoie de un sistem de supraveghere.

In primul rand, luati in considerare ceea ce doriti sa monitorizeze sistemul dvs. de supraveghere. Venirile si plecarile generale? Vehicule? Doriti sa vedeti fetele, marfa, utilajele, multimi? Dupa ce va decideti ce doriti sa supravegheati alegerea componentelor va fi mai usoara.

In continuare trebuie sa va decideti ce calitate a imaginii aveti nevoie pentru sistemul dumneavoastra de supraveghere. Calitatea se poate referi atat la cat de detaliata este imaginea si totodata la cat de mare este frame-rate-ul.

Frame rate (rata de cadre) sau frame rate per second (fps) reprezinta numarul de cadre sau de imagini intr-o secunda, altfel spus, frame rate-ul reprezinta masura imaginilor individuale care alcatuiesc un video.

Real-time, ceea ce vedeti la televizor este de 30 de cadre pe secunda. Cadrele pe secunda determina viteza inregistrarii. Ochiul uman percepe o miscare fluida doar la peste 25 de cadre pe secunda (25 fps). In oferta noastra gasiti DVR-uri (digital video recorder) capabile sa inregistreze la aceasta viteza, simultan pe toate canalele, dar preturile sunt mai ridicate fata de un DVR care inregistreaza la 6 fps. De obicei aceste echipamente sunt necesare pentru inregistrarea zonelor cu o dinamica ridicata si elemente de imagine rapid schimbatoare. O valoare de 6 fps este de cele mai multe ori suficienta in majoritatea cazurilor. De asemenea, ar trebui sa va decideti daca prioritatea sistemului de supraveghere este de a descuraja potentialele infractiuni sau de a prinde infractori. Daca sunteti interesat sa descurajati anumite activitati, camerele de supraveghere mari, vizibile sunt cele mai potrivite. Incercarea de a prinde infractori, vizualiza anumite activitati, fara ca acestia sa fie constienti ca sunt supravegheati, necesita camere de supraveghere ascunse.

Avem o gama larga de camere de supraveghere video disponibile pentru dumneavoastra:

    • Camere outdoor – Camerele de exterior trebuie sa fie capabile sa reziste la temperaturi extreme si umiditate, de obicei sunt intr-o carcasa rezistenta la intemperii, care, de asemenea, ajuta la protejarea impotriva vandalismului, pana la un punct.
    • Camere de supraveghere IR – Aceste camere au LED-uri cu infrarosu instalate in jurul obiectivului. Acestea ofera lumina camerei, pentru a “vedea pe intuneric” chiar si atunci cand nu este deloc lumina disponibila.
    • DAY/NIGHT CAMERA – Aceste camere de supraveghere au un CIP sensibil care le permite sa lucreze chiar si la un nivel de lumina scazut, fara a fi necesar IR. Nivel de lumina scazut inseamna ca exista lumina disponibila, dar nu foarte intens, de exemplu, de la iluminat stradal sau de la lumina lunii. Daca nu exista deloc lumina, va trebui sa utilizati camere de supraveghere cu infrarosu.
    •  Camere mini – Camerele de supraveghere mini sunt unele dintre cele mai mici disponibile, dar ofera o rezolutie extrem de buna si sunt ideale pentru supravegherea discreta. Designul compact al acestor camere de supraveghere le face foarte usor de ascuns si dificil de observat.

CAMPUL DE VIZUALIZARE(FOV) – CAT DE MULT VA VEDEA CAMERA DE SUPRAVEGHERE?

Alegerea obiectivului este una din alegerile care influenteaza in mod direct performanta unui sistem de televiziune cu circuit inchis. Aceasta alegere depinde de mai multi factori, ca de exemplu: pozitia fizica a camerei, nivelul de iluminare existent, cerinte privind tipul de imagine dorit, ce anume se doreste a se monitoriza, identifica, etc.

Punctul de pe axa lentilei unde se focalizeaza (converg) razele luminoase se numeste punct focal. Distanta de la acest punct la planul de formare a imaginii se numeste distanta focala. Distanta focala determina “campul de vizualizare” – sau unghiul de vizualizare la o distanta data, adica ceea ce “vede” acea camera. Cu cat distanta focala este mai mare cu atat campul de vizualizare devine mai ingust. O distanta focala mica inseamna ca acea lentila “vede” o arie mai mare (larga) atat in plan orizontal cat si in plan vertical, din acest motiv, obiectele din campul vizual apar departate si de dimensiuni mici.