Control acces
Sistemele de control acces si pontaj moderne sunt gestionate de un controler, care comunica cu un computer in care sunt transmise toate evenimentele din sistem. Informatiile primite de la cititoarele de proximitate sunt prelucrate cu softuri specializate de control si pontaj care au si functii grafice pentru analiza activitatii fiecarui angajat sau departament in parte. Softul de control acces poate restrictiona sau permite accesul in diferite zone ale unei institutii in functie de data, ora, perioada de concedii etc.
Sistemele cu cartele de proximitate au marele avantaj ca, practic nu se uzeaza. Comunicarea cu cititorul fiind cu unde electromagnetice nu are loc contactul fizic si implicit nu apare uzura. Pe cartele se poate imprima emblema companiei, fotografia posesorului si datele lui de identificare (nume, functie etc). Cardul poate servi si ca legitimatie de serviciu.
Unde avem nevoie de un asemenea sistem?
Punctele de control acces pot fi amplasate in locuri de interes cum ar fi: cai de acces, magazii, casierii, spatii cu acces restrictionat si puteti urmari si realiza: prezenta si pontajul propriilor angajati, semnalarea eventualelor evenimente nedorite.
Din ce este format un astfel de sistem?
Componentele unui sistem de control acces sunt reprezentate de: centrala de comanda a punctului de control acces, cititoare electromagnetice (alte tipuri de cititoare), carduri de proximitate, butoane cerere de iesire, dispozitive de blocare/deblocare controlata a usii, amortizor, dispozitive de inregistrare astfel incat gestionarea sistemului sa poata fi monitorizata direct de la calculator, interfete de comunicare in sistem.
Avantaje importante:
– evidenta zilnica a perioadei lucrate pentru fiecare angajat
– grafice si analize periodice (lunare, zilnice) pe fiecare angajat, departament etc.
– restrictia intrarii in institutii folosind turnicheti pentru persoane sau bariere automate pentru autovehicule, cu acces conditionat in functie de ora, zi a saptamanii, perioada de concedii etc.
– controlul intrarii in anumite spatii interioare a persoanelor neautorizate, atunci cand se monteaza cititoare la intrarile diferitelor camere sau cladiri din interior (contabilitate, proiectare, arhiva)
– codurile continute de cartele sunt asignate unor nivele de securitate, posesorii lor putand avea acces in diferitele zone ale institutiei functie de pozitia avuta in conducerea companiei
– cititoarele pot contine si o tastatura cu coduri numerice accesul fiind permis atat cu cartela cat si introducand un cod valid pentru acea zona si acea perioada
– daca se pierde un card, acesta se invalideaza, accesul nemaifiind permis ba chiar la incercarea de intrare se genereaza o alarma, hotul fiind astfel prins in flagrant
– se poate crea o baza de date cu fotografiile angajatilor, la intrarea in companie personalul de paza confruntand imaginea care apare automat pe un monitor cu persoana ce a facut o cerere de acces.
Ce va oferim noi?
Specialistii nostri asigura: configurarea sistemului de control acces de care aveti nevoie, instalarea echipamentelor, asistenta tehnica si intretinerea sistemului dumneavoastra de control acces.