Furnizorul tău de soluții pentru independență energetică


Proiectare:

Dăm viață proiectului tău

Echipa noastră de ingineri specializați în domeniul energetic este pregătită să realizeze proiectul tehnic electric pentru amplasamentul tău, indiferent de puterea instalată. Executăm lucrări variate, de la proiecte de panouri fotovoltaice pe acoperiș și până la proiectarea sistemelor fotovoltaice pentru spații industriale sau parcuri fotovoltaice.

Respectăm principiile necesare proiectării și luăm în considerare toți factorii specifici locației și condițiilor pentru a întocmi proiecte adaptate nevoilor beneficiarului. În urma implementării proiectului tehnic, pregătim un buget estimativ pentru întreaga lucrare și echipamentele necesare și stabilim împreună cu tine, pașii de implementat pentru rentabilitatea investiției tale.


Executie:

Instalare panouri fotovoltaice în siguranță

Fiecare lucrare de instalare a panourilor fotovoltaice este diferită. De aceea, este responsabilitatea instalatorilor Eurotehnica IT&C de a identifica riscurile ce pot apărea pe parcursul execuției lucrării de montaj sisteme fotovoltaice și a le minimiza sau combate.

Echipa noastră de electricieni și instalatori respectă toate practicile de siguranță și sănătate în muncă prevăzute de lege și este familiarizată cu riscurile de pe parcursul execuției lucrării. Înainte de a implementa un proiect, evaluăm riscurile și pericolele din spațiul de lucru și ne luăm toate măsurile necesare de combatere și de prevenție a riscurilor în timpul funcționării instalației.


Mentenanta:

Asigurăm buna funcționare a sistemului tău

Orice sistem de panouri fotovoltaice necesită o inspecție periodică realizată anual de un specialist sau de către o echipă, pentru a verifica dacă există deteriorări sau defecțiuni. În funcție de dimensiunea instalației, condițiile de mediu și tipul sistemului (autonom sau racordat la rețea), frecvența inspecției este stabilită în contractul de mentenanță.

Una din cele mai comune sarcini de întreținere a sistemelor solare fotovoltaice efectuată de către beneficiar este curățarea sticlei de praf. Dacă nu este realizată curățarea periodică, praful poate să scadă randamentul sistemului fotovoltaic cu până la 20%. Un alt aspect care poate influența semnificativ randamentul este umbrirea. Beneficiarul trebuie să se asigure, anual, că vegetația înconjurătoare sau alte echipamente de pe acoperiș nu umbresc ansamblul.

Echipa de instalatori se poate deplasa pentru lucrări de întreținere a sistemelor fotovoltaice precum: întreținerea bateriilor (pentru sistemele off grid), inspecția și curățarea invertorului, diagnosticarea și verificarea tensiunii (întreținerea regulatorului de încărcare) și verificarea conexiunilor electrice.

Indiferent de tipul instalației pe care o deții, inginerii noștri sunt pregătiți să îți ofere toate recomandările necesare pentru a asigura funcționarea acesteia în parametrii optimi.

Stabilire diagnostic și depanare sisteme fotovoltaice

Echipa Eurotehnica IT&C este la curent cu toate defectele și problemele tipice care pot apărea în cazul sistemelor solare fotovoltaice. Folosim mai multe proceduri de stabilire a diagnosticului, în cazul unei funcționări defectuoase, precum: inspecția vizuală, verificarea performanței, urmărirea datelor afișate pe ecran, calibrarea și recalibrarea senzorilor, analiza datelor de performanță și producție.

Dintre cele mai comune probleme care pot apărea în cazul sistemelor fotovoltaice, amintim: defectele de izolare și defectele de construcție care pot apărea în urma anumitor greșeli de instalare. Pentru a reduce la maximum defecțiunile care pot apărea dupa instalare, echipa noastră specializată se asigură de la bun început de proiectarea corectă și instalarea corespunzătoare a acestora.

În cazul în care apar defecțiuni care nu pot fi remediate la fața locului în urma verificării vizuale, inginerii noștri de service sunt pregătiți să le remedieze.